Minnen

Hej allihopa!
Jag tycker att det vore väldigt fint om alla kunde skriva ett glatt minne om Mattis.
Jag tror att många hade blivit väldigt glada och uppskattat det.
Här kan ni se logganingsuppgifterna så att ni kan gå in och skriva era egna minnen.
Jag börjar!

När vi fyra kusiner var yngre brukade vi alltid vara i vår sommarstuga i Strandvik. Vi fyra var jag, Julia, Christoffer och Mattis. Farmor bjöd oss på glass när vi satt i skuggan av huset, vi gick barfota till stranden bredvid för att bada, vi åkte båt och vi ville nog alla egentligen följa med i Mattis nya fina och stora gummibåt som han hade köpt för alldeles egna pengar. Fast det fick vi inte alltid. Ingen gång faktiskt, vad jag kommer ihåg. Men sån var han!

Mattis och Christoffer gillade mycket att fiska. Jag gillade det också, men oftast låg jag mest bara på bryggan för det var så mysigt att ligga och kolla på medan de kastade och höll på.

Så vi började med att leta mask. Vi hade en kompost där Mattis alltid grävde och rotade, jag stod mest och kollade på och trodde att jag såg ormar överallt, som den fjantiga lilla tjej jag var.

Sen tog de sina spön, vanliga metspön var det oftast på den tiden. Vi var rätt små då, eller ja, alla var väl runt 10 i alla fall. Sen gick vi barfota över till andra badplatsen vid alla båtar, jag lade mig på bryggan och Mattias och Christoffer började meta.

Ibland brukade jag tröttna på att ligga där helt tyst, för jag var verkligen tvungen att vara tyst! Så fort jag sa någonting eller skrattade lite för högt blev Mattis jättesur på mig och sa att jag skrämmer iväg fisken. Ibland låg jag kvar tyst, ibland gick jag tillbaks hem och tog en extra glass och då blev Mattis väldigt avundsjuk att jag fick en mer än vad han fick.

Och sådär var det, ungefär varje sommar tills vi växte ifrån varandra.
Jag har så himla många fina minnen, men det är så himla längesedan nu så det är nästan lite svårt att komma ihåg allting. Men jag återkommer gärna med många många fler om det kan glädja någon, men nu är det er tur!

/ Kusin Maja Axelborn

Saknad

Skulle önska att himlen hade en telefon så jag kunde höra din röst igen, Jag tänkte på dig idag, men det är ju inte något nytt, Jag tänkte på dig igår, och dagarna före det också. Jag tänker på dig i stillhet, Allt som är kvar är minnen och ett kort i en ram, Ditt minne är hos mig för alltid, ...... Jag har dig i mitt hjärta. ♥


Kram din kusin Cia....


RSS 2.0